Iz Brodotrogira izdvojena Zaštitarska služba

PROGRAMOM restrukturiranja Brodotrogir d.d. je predvidio tehnološke i organizacijske promjene u smislu stvaranja kompaktnog brodogradilišta suvremenog europskog tipa. Predviđeno je da se brodogradilište i uposlenici bave osnovnom djelatnošću - izgradnjom broda, a što rezultira smanjenjem troškova.

Iz tog razloga, odlučeno je da će se izdvojiti Služba zaštitara, a za poslove zaštite angažirati za tu djelatnost specijalizirana tvrtka koja je obvezna preuzeti radnike Službe zaštitara.

Radničko vijeće dalo je pozitivno mišljenje, a sindikati su predložili da se zaštitarima zaposlenim na neodređeno vrijeme, koji imaju proizvodna zanimanja ponudi mogućnost ostanka u brodogradilištu.

Kao najpovoljniji ponuđač za poslove pružanja usluga tjelesne i tehničke zaštite uz obvezu preuzimanja radnika, odabrana je tvrtka M4 Markioli grupa d.o.o. iz Solina, dok je tvrtka Peran i dr. j.t.d. iz Zagreba nositelj poslova tehničke zaštite. S navedenim tvrtkama je 15. prosinca potpisan petogodišnji ugovor, a na snagu je stupio prvog dana 2007.

Zaštitarska tvrtka dužna je sve radnike zaposliti na neodređeno vrijeme, a sva njihova stečena prava iz Ugovora o radu i Kolektivnog ugovora, te iznos plaće zagarantirani su na najmanje 3 godine.

U slučaju stečaja tvrtke ili ukoliko dođe do jednostranog raskida Ugovora od strane Brodotrogira u razdoblju od 3 godine, brodogradilište se ugovorom obvezao vratiti radnike bivše Zaštitarske službe Brodotrogira d.d. natrag u škver.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara