Iz cisterne kod Lučkog isteklo 6.000 litara kerozina

OKO 6.000 litara kerozina isteklo je na cestu i okolni teren iz cisterne bosanskohercegovačke tvrtke Energopetrol na koju je jučer na zagrebačkoj zaobilaznici kod Lučkoga naletjelo teretno vozilo, izvijestila je danas policija.

Mjesto nesreće sanirali su radnici Ine i vatrogasci koji su zbog opasnosti od požara došli s deset vozila.

Inspektor zaštite okoliša također je bio na mjestu nesreće, no u zagrebačkoj policiji nisu znali reći kakav je njegov nalaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nesreća se dogodila oko 16,45 sati kada je teretno vozilo "mercedes" zbog neprilagođene brzine kretanja i smanjene vidljivosti na 184. kilometru obilaznice naletio na cisternu Energopetrola koje je zbog kvara bilo propisno zaustavljeno na zaustavnoj traci. Nakon sudara "mercedes", zagrebačkih registarskih oznaka, se zarotirao i zaustavio preko obje prometne trake obilaznice. Potom je na njega naletio kombi, bosanskohercegovačkih oznaka, na koji je, pak, naletio drugi kombi bjelovarskih oznaka.

U nesreći su ozlijeđene četiri osobe, a ne pet kao što je sinoć izvijestila policija. Ozlijeđeni su 34-godišnji vozač "mercedesa", 44-godišnji vozač drugog kombija i njegov 38-godišnji suputnik, te 49-godišnji vozač cisterne koji je u trenutku nesreće popravljao vozilo na zaustavnoj traci. Svi su izvan životne opasnosti smješteni u zagrebačku Kliniku za traumatologiju.

Zbog opasnosti od eksplozije i požara zagrebačka obilaznica kod Lučkoga bila je noćas do tri sata zatvorena za promet u oba smjera.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara