Iz cisterne kod Siska iscurilo svih 29 tisuća litara dizela, počela sanacija

IZ CISTERNE koja se jučer prevrnula u Novom Selu Palanjačkom kod Siska iscurilo je svih 29.810 litara dizel goriva, a jutros je, uz nadzor vodopravnog inspektora i predstavnika Županijskog eko stožera, počela sanacija onečišćenog terena.

Djelatnici ovlaštene tvrtke "Medved i cink" iz Siska jutros su počeli uklanjati grmlje i raslinje s onečišćenog terena površine oko 300 prostornih metara, izvijestila je glasnogovornica Županijskog eko stožera mr. Blanka Bobetko-Majstorović.

Nakon toga prići će se uklanjanju gornjeg dijela zemlje u kanalu uz cestu i na prostoru gdje je ležala prevrnuta cisterna, a na taj će se teren navesti čista zemlja i tako sanirati onečišćenje.

Blanka Bobetko-Majstorović je istaknula da s obzirom na onečišćeni teren nije blizu naselja, vodotoka ni bunara, onečišćenje neće utjecati na okoliš ili podzemne vode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prevrnuta cisterna je sinoć, nakon očevida odvezena s mjesta nesreće, a cestom Sisak - Popovača je nakon toga normaliziran promet.

Nesreća se dogodila jučer oko 10 sati oko 3 kilometra od punilišta Ina-Sisak, gdje je cisterna firme Sele d.o.o. iz Sarajeva utovarila, kako je priopćeno iz Ministarstva okoliša, 24.540 kilograma, odnosno 29.810 litara dizela.

Na licu mjesta ustanovljeno je da je pukla prva komora, dok ostala šteta nije bila vidljiva do podizanja cisterne. Nakon otvaranja s donje strane ustanovljeno je da je cisterna prazna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara