iz ininog skladišta u rogotinu počela distribucija preostalog ispravnog goriva

Inino skladište naftnih prerađevina u Rogotinu, koje je prije više od mjesec dana zatvoreno zbog prodaje neispravnog goriva, danas je počelo distribuirati preostalo ispravno gorivo dalmatinskim crpkama. L

Skladište u Regotinu će Ina, kad ga isprazni, sasvim zatvoriti.

"Skladište je u fazi zatvaranja; gorivo za koje je utvrđeno da je ispravno bit će dostavljeno crpkama, a eurosuper-95 koji je neispravan vraćen je u rafineriju na doradu", rekao je Inin voditelj službe za odnose s javnošću Josip Gojak Hini.

Ina je priznala odgovornost za mješavine dizelskog goriva i bezolovnog benzina na benzinskim crpkama u Dalmaciji.

Štetu je prijavilo oko 500 vozača od Splita do Dubrovnika, a manje od 150, koji su dokazali da su imali smetnje zbog našeg goriva, dobili su od Ine odštetu, rekao je Gojak. Uglavnom se radilo o promjenama filtara i sličnim sitnim popravcima, rekao je Gojak i objasnio da je riječ o ukupnoj svoti oko 100 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Donesena je odluka o zatvaranju skladišta, trojici djelatnika uručeni su otkazi, a protiv ostalih proveden je stegovni postupak. Osim interne kontrole i laboratorijske analize goriva, i kriminalistička policija je provela istragu. Nitko od suspendiranih djelatnika nije dobio kaznenu prijavu niti je utvrđen kriminal.

Kad istraga završi, znat ćemo hoće li neki radnici dobiti otkaze ili će biti premješteni na druga mjesta u tvrtki, rekao je Gojak.

Državni inspektorat zabranio je prodaju gotovo 400 tisuća litara neispravnog goriva.

"Obrađeno je 11 benzinskih postaja sa središnjim skladištem u Rogotinu, a u uzorcima je pronađena mješavina bezolovnog benzina i dizelskog goriva, što je po zakonu nedopustivo", istaknuo je glavni inspektor Državnog inspektorata Branko Jordanić.

Predsjednik Uprave Ine Tomislav Dragičević je potvrdio da je "nedvojbeno utvrđeno da je do degradacije goriva došlo u skladištu u Rogotinu".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara