Iz oštećenog plinospremnika u pulskom naselju Veruda Porat istječe plin pomiješan s vodom

Iz oštećenog plinospremnika u pulskom naselju Veruda Porat istječe plin pomiješan s vodom

Tekst: S.C.H.
Foto: Regional express

IZ PLINOSPREME između naselja Veruda Porat i Pješčane uvale u Puli danas je u poslijepodnevnim satima zbog pukotine na rezervoaru počela istjecati voda pomiješana sa plinom, što je dobrano preplašilo stanovnike tih naselja.

Kako prenose internet portali Regional express i Barkun, na teren su odmah izašli djelatnici plinare koji utvrđuju stupanj oštećenja, postavljena je i policijska blokada na cesti za Pješčanu uvalu, a nakon intervencije vatrogasaca evakuirano je i sedam obitelji koje žive u neposrednoj blizini spremnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na mjesto događaja izašli su i gradonačelnik Pule Boris Miletić, članovi puskog Stožera za zaštitu i spašavanje i direktor Plinare Pula Dean Kocijančić.

Kocijančić je izjavio da se mala pukotina na plinospremi iznad marine Veruda, koja je nastala prije dva dana, danas oko 15 sati proširila i izazvala istjecanje vode iz spremnika.
 
On je uvjerio građane kako nema razloga za strah jer se ne radi o velikom istjecanju plina, već iz pukotine curi voda pomiješana sa plinom. On je upozorio da bi zbog sanacije pukotine narednih sati moglo doći do poteškoća u opskrbi plinom u gradu.

Uskoro opširnije

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara