Izabran novi predsjednik Američke trgovačke komore u Hrvatskoj

SKUPŠTINA Američke trgovačke komore u Hrvatskoj (AmCham), na sjednici održanoj dana 24. studenog 2003. godine izabrala je novo Vijeće upravitelja.

Predsjednik Vijeća i predsjednik AmChama u Hrvatskoj: Gosp. Wade Channell, savjetnik za Deloitte & Touche

Prvi dopredsjednik: Gosp. Mark Gero, Eco-Logic Systems

Drugi dopredsjednik: Gosp. Željko Vuk, Johnson & Johnson S.E. d.o.o.

Tajnik/Rizničar: Gđa Nevenka Cerovsky, Atlantic grupa d.o.o.

Tri člana Vijeća bez portfelja: Gđa Sanja Brkić Fakleš, PMC International

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosp. Charles Conconi, J.E. Austin d.o.o.

Gosp. Don Markušić, PricewaterhouseCoopers d.o.o.

Na sjednici Skupštine posebna zahvala upućena je dosadašnjoj predsjednici Tatjani Divjak i drugim članovima Vijeća upravitelja na odličnom vođenju i reprezentaciji Američke trgovače komore u proteklih godinu dana. U tom razdoblju broj članova AmChama povećan je za 25 i sada iznosi ukupno 205. Od toga, 50% članova su predstavnici američkih tvrtki, 30% hrvatskih, a 20% predstavnici tvrtki iz drugih zemalja.

5 godina AmChama u Hrvatskoj

Novo Vijeće upravitelja ulazi u novi mandat slaveći petu obljetnicu djelovanja Američke trgovačke komore u Hrvatskoj. AmCham u Hrvatskoj osnovan je u prosincu 1998., s ciljem promicanja interesa američkog biznisa u Hrvatskoj, pomaganja pri stvaranju tržišno usmjerene poslovne okoline i promicanja standarda međunarodnog poslovanja u Hrvatskoj. AmCham potiče otvorenu komunikaciju između stranih investitora zainteresiranih za poslovanje u Hrvatskoj, američkih i drugih multinacionalnih korporacija koje posluju u Hrvatskoj, hrvatskih tvrtki i Vlade, nadležnih ministarstava i institucija, ostajući pritom nezavisni od bilo koje organizacije. Uz brojna okupljanja svojih članova, stručne skupove i programe, AmCham posebnu pažnju posvećuje dobrotvornim akcijama. Tako je npr. pokrenut "Američki tjedan", u sklopu kojeg se organiziraju prezentacije, okrugli stolovi, radionice i prezentacije, a sva sredstva prikupljena od sudionika doniraju se u dobrotvorne svrhe. Od 1999. godine skupljeno je više od milijun kuna koje su donirane Centru Stančić, Specijalnoj bolnici za kronične bolesti djece u Gornjoj Bistri i Hrvatskom centru za gluho-slijepe osobe – "Dodir".

Također, jedan od vrlo prepoznatljivih projekata Američke trgovačke komore u Hrvatskoj je i "Noć tisuću večera", dobrotvorna večera na kojoj se prikupljaju sredstva za pomoć razminiranju Hrvatske. AmCham je prije dvije godine, kada je i pokrenut ovaj svjetski projekt, primio poseban certifikat i zahvalu "Adopt-a-Minefield" programa kao potvrdu da je zagrebačka večera bila najuspješnija od preko 1000, koliko ih se organizira u cijelome svijetu. Prošle godine bila je druga po uspješnosti, a rezultati ovogodišnje večere, koja je održana početkom studenog, prema najavama, bit će najbolji do sada, sa prikupljenih preko 212.000,00 kuna. Ovaj iznos će, kao i svake godine, biti uvećan od strane Kanadske i Američke vlade, te iskorišten za razmi.

Poziv novinarima na "AmChams 5th Anniversary Party"

U povodu pete obljetnice djelovanja u Hrvatskoj, AmCham će u petak 12. prosinca, u hotelu Sheraton, organizirati večeru pod nazivom "5th Anniversary and Christmas Party". U sklopu večere službeno će se predstaviti novi predsjednik AmChama u Hrvatskoj i svi članovi Vijeća upravitelja. Nakon kratke prezentacije, najzaslužnijim članovima će biti dodjeljene nagrade. Uz večeru će prisutne zabavljati grupa "Swingers". Svi zainteresirani novinari mogu prisustvovati večeri, a informacije i akreditacije mogu se dobiti u AmCham-u na broj telefona 48 36 777.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara