Izbjegavajte Atkinsovu dijetu tijekom vrućina!

TRENUTAČNO omiljena dijeta u Hollywoodu Atkinsova dijeta mogla bi biti opasna tijekom velikih vrućina, objavio je britanski list Times, pozivajući se na savjete britanskih nutricionista.

Ovaj je savjet uslijedio dan nakon što u Londonu izmjereno 35,7 stupnjeva Celzijusa, što je najviša temperatura u povijesti britanskoga glavnog grada.

Dijetetičarka i glasnogovornica britanske zaklade za nutricionizam Sarah Schenker ističe da se hrana koja sadrži visok postotak proteina - a baš takve prehrambene proizvode predlaže Atkinsova dijeta - teže probavlja od hrane bogate ugljikohidratima pa tijelo mora trošiti energiju koju bi inače koristilo da samo sebe rashladi.

"Ugljikohidrati, proteini i masnoća kad se razgrađuju u tijelu generiraju vlastitu toplinu. Tijelo se mora više potruditi da bi razgradilo protein od bilo kojeg drugog oblika hrane", kazala je Schenker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Moj je savjet: izbjegavajte Atkinsovu dijetu tijekom ljeta", zaključila je.

U lipnju su u SAD-u provedena dva medicinska istraživanja koja su pokazala da je Atkinsova dijeta (koja zabranjuje kruh, voće i krumpir u korist mesa, ribe i sira) nutricionistički sigurna.

Dijetu je sastavio dr. Robert Atkins prije 30 godina, a prije nekoliko godina posebno je postala popularna među glumicama i manekenkama.

Među onima koji brzo i lako žele skinuti višak kila, zanemarujući pritom loš zadah iz usta koji prati tu dijetu, nalaze se i Brad Pitt, Jennifer Aniston, Renee Zellweger i Robbie Williams.

Atkinsova knjiga "New Diet Revolution" druga je na britanskom popisu najprodavanijih knjiga i potukla je sve ostale konkurente osim Harrya Pottera.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara