Izdana poštanska marka u prigodi trećeg pohoda Pape Hrvatskoj

U POVODU trećeg Papinog pohoda Hrvatskoj, Hrvatska pošta je izdala prigodnu poštansku marku koja će u prometu biti od 2. lipnja, priopćeno je danas iz Hrvatske pošte.

Prigodna poštanska marka "Sveti Otac Ivan Pavao II. treći put u Hrvatskoj" izdana je u arku od 15 maraka s pet privjesaka, na kojima je prikazano pet hrvatskih gradova koje će Papa posjetiti u sklopu svog stotog pontifikalnog putovanja. Nominalna vrijednost marke je 2,30 kn.

Dizajn marke i ostalih filatelističkih proizvoda potpisuje zagrebački dizajner Danijel Popović, a otisnute su u tiskari Zrinski iz Čakovca.

Uz marku je izdana prigodna omotnica prvoga dana (FDC), urešena slikama Dubrovnika, Osijeka, Đakova, Rijeke i Zadra, u kojima će Papa obitavati od 6. do 9. lipnja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izdana je i dopisnica "Sveti Ivan Pavao II. treći put u Hrvatskoj", za unutrašnji poštanski promet, kao i prigodni list i prigodni album.

Prigodni žig prvog dana bit će u uporabi u poštanskom uredu 10101 Zagreb, Jurišićeva 13, u ponedjeljak i utorak, 2. i 3. lipnja 2003. godine.

Od 2. lipnja marke se mogu vidjeti i na web stanici Hrvatske pošte: www.posta.hr

Hrvatska pošta je prigodnim markama obilježila i prošla dva posjeta Svetog Oca Hrvatskoj, kaže se u priopćenju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara