Izgred u Savudriji: Ribar ostao bez 37 mreža

Savudrijskom ribaru i vlasniku ribarske brodice "Joni" Davidu Bajoku noćas je nestalo 37 mreža listarica, potvrdio je novinarima ribar Bajok dodavši kako je uvjeren da su mu mreže uništile slovenske ribarice.

Po njegovim riječima, on je jučer oko 16 sati spustio mreže na milju južnije od crte razgraničenja u Savudrijskoj vali unutar hrvatskih treritorijalnih voda te je zatim oko 18 sati, napuštajući tu lokaciju, uočio dvije slovenske ribarice koje su, kako je rekao, "u hrvatske teritorijalne vode uplovile u pratnji plovila slovenske policije". Jutros oko 6,30 sati kada je stigao na mjesto gdje je jučer spustio mreže u namjeri da ih digne, shvatio je da mreža nema. Budući da su mreže nove, rekao je kako mu je nanesena šteta od 900 eura.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnogovornik PU istarske Robert Pavleković potvrdio je danas novinarima kako je slovenski patrolni čamac jutros u 8,10 sati bio na milju i pol južnije od crte razgraničenja te kako je, nakon upozorenja hrvatske policije, u 11,50 sati napustio hrvatsko more.

Također se, po njegovim riječima, i jedna slovenska ribarica nalazila jutros u hrvatskim vodama te se nakon istoga upozorenja vratila u matičnu luku. On je ujedno kazao kako je savudrijski ribar David Bajok izvijestio o nestanku 37 mreža listarica, ali da nije htio podnijeti kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara