Izjava vojnog ordinarija u povodu presude u Rijeci

U POVODU nepravomoćne presude trojici iz tzv. gospićke skupine, vojni ordinarij Juraj Jezerinac danas je izrazio "žalost što izgleda da se inzistira na traženju i kažnjavanju najprije onih koji su branili našu zemlju i svoje obitelji".

U izjavi za javnost Jezerinac ističe da je potrebno "kazniti sve koji su počinili zločine, nakon što im je krivnja dokazana u pravednom i objektivnom sudskom postupku". Zatim se napominje da je suđenje samo hrvatskim braniteljima znak zločincima i njihovim inspiratorima da se ne trebaju bojati posljedica te da će i dalje ostati zaštićeni. A time se, zaključuje vojni ordinarij, onemogućuje Hrvatskoj da pomogne svijetu u obrani pravde, istine i slobode, ukazujući na stvarne izvore zla i njihovo ponavljanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Jezerinac u izjavi podsjeća na prošlogodišnju krčku izjavu hrvatskih biskupa u kojoj su istaknuli da je u prosuđivanju obrambenih djelovanja međunarodno priznate Republike Hrvatske potrebno imati na umu cjelovitu viziju ratnih zbivanja te da se ratna događanja na teritoriju naše države ne smiju izdvajati iz njihova povijesnog konteksa, niti se smiju promatrati posljedice neovisno o njihovim uzrocima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara