"IZLOŽBA HRVATSKOG DIZAJNA 03" 21. LISTOPADA U GLIPTOTECI HAZU

U organizaciji Hrvatskog dizajnerskog društva(HDD) u utorak, 21. listopada u Gliptoteci HAZU bit će otvorena "Izložba hrvatskog dizajna 03", na kojoj će biti predstavljeno preko stotinu dizajnerskih uradaka.

Izložba je prema riječima predsjednika HDD Borisa Ljubičića odraz realne situacije s dizajnom u Hrvatskoj, među kojim dominira grafički dizajn. Tako će on na izložbi biti predstavljen sa 81 radom, dok je u kategoriji produkt-dizajna prihvaćeno 16 radova. Ljubičić je najavio i tri nove kategorije na ovogodišnjoj izložbi: elektronski mediji, ilustracija i studentski radovi.

Najuspješniji radovi bit će nagrađeni nagradom Hrvatskog dizajnerskog društva, nagradom publike i nagradom ICOGRADE (The International Council of graphic Design Associations) međunarodnog profesionalnog tijela za grafički dizajn i vizualne komunikacije, a bit će uručene 13. studenoga u Gliptoteci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubičić je napomenuo kako pravo natjecanja nisu imali samo članovi HDD-a, već je natječaj bio otvoren za sve dizajnere.

Osvrčući se na neriješene probleme oko prostorija HDD-a Ljubičić je ustvrdio da "iako su Društvo bez adrese, posjetitelji će imati priliku vidjeti grandioznu izložbu kvalitetnih radova".

Izložba će biti otvorena do 16. studenog.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara