Izložba o obnovi Velikog Tabora

HRVATSKI  restauratorski zavod i Muzeji Hrvatskog zagorja priredili su danas u Muzeju "Mimari" izložbu "Veliki Tabor" kako bi javnosti predstavili istraživanja i radove u obnovi toga spomenika kulture najviše kategorije. L

Zbog dobre očuvanosti i visokim arhitektonskih vrijednosti Veliki Tabor pripada u najistaknutije spomenike svjetovnog graditeljstva u Hrvatskoj, istaknula je na otvorenju ravnateljica Muzeja Hrvatskog zagorja Gordana Kovačić.

Ravnatelj Hrvatskoga restauratorskog zavoda Ferdinand Meder istaknuo je da Ministarstvo kulture od početka 90-ih godina 20. stoljeća financira sustavna arheološka i konzervatorska istraživanja te zaštitne radove koje od 2000. nadzire Zavod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tom zahtjevnom restauracijom i obnovom dvorac se želi osposobiti za pravu namjenu što se poklapa s njegovim spomeničkim značajkama, a to je u prvom redu muzeološka, rekao je Meder.

Izložba fotografijama na panoima zorno prikazuje pojedine faze obnove i restauracije u čemu sudjeluju Hrvatski restauratorski zavod, Konzervatorski odjel Uprave za zaštitu spomenika Ministarstva kulture i Muzeji Hrvatskog zagorja.

(Hina) ta mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara