Izložba "Staklo" Čeha Frydrycha i Hrvata Tišljara

Zajednička izložba "Staklo" češkog umjetnika Jana Frydrycha i hrvatskog Jeronima Tišljara otvorena je večeras u Gliptoteci HAZUa u Zagrebu.

Izložba koju je likovno postavio Andrija Rusan, a u prepunoj dvorani Gliptoteke uz glazbu Zegrebačkog kvarteta fagota otvorio češki veleposlanik Peter Burianek, bit će otvorena do 10. studenoga.

Izložba je korak prema intenzivnijoj suradnji hrvatskih i čeških umjetnika, rečeno je.

J. Frydrych (Šumprek, 1953) ostvario je suradnju s nizom umjetnika izvan Češke, a u proteklih 20 godina njegovi su radovi izlagani u nizu prestižnih europskih i svjetskih galerija.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jeronim Tišljar (Zagreb, 1963) studirao je na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Pragu, gdje je ostvario poznanstvo i suradnju s češkim umjetnicima. Ondje je ušao u tajne češke umjetnosti oblikovanja stakla, kojoj se tradicionalno priznaje jedno od vodećih mjesta u svijetu, kazala je muzejska savjetnica Vesna Mažuran-Subotić.

Svojim sveukupnim umjetničkim djelovanjem koje se odvija na relaciji Zagreb - Beč - Prag, Tišljar je involviran u suvremenu umjetnost ne samo kao pojedinac nego i kao predstavnik naše suvremene umjetnosti, unutar koje ima jedinstveno mjesto, istaknula je Vesna Mažuran-Subotić.

(Hina)xiluc yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara