Izložba u povodu 85. obljetnice splitskoga filatelističkog društva

U GALERIJI Konzervatorskog zavoda u Splitu večeras je otvorena izložba u povodu 85. obljetnice Filatelističkog društva "Split".

Splitsko filatelističko društvo najuspješnija je takva udruga u Hrvatskoj, naglasio je na otvorenju izložbe predsjednik Društva Pjero Baranović, jedan od najpoznatijih i najuspješnijih filatelista.

Društvo je taj status zaslužilo jer su njegovi članovi u zadnjih deset godina šest puta bili najbolji po rezultatima, a četiri su puta osvojili drugo mjesto na domaćim susretima - natjecanjima filatelista, a brojne su uspjehe ostvarili i izvan granica zemlje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zadnjih desetak godina Društvo je priredilo više od sto filatelističkih izložaba.

U Konzervatorskom zavodu izloženi su neki od rijetkih primjeraka maraka, koje su splitski filatelisti prikupili u dugoj povijesti Društva, a poseban je naglasak na markama koje prikazuju splitsku i hrvatsku povijest.

U povodu obljetnice Splitskom je filatelističkom društvu večeras gradonačelnik Miroslav Buličić uručio medalju grada Splita, zaželjevši im uspješan rad u vrijednom prikupljanju poštanskih maraka - malih, ali neobično vrijednih, djelića povijesti.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara