izložbe bugarskih umjetnika u zagrebu

U sklopu Tjedna frankofonije u organizaciji Francuskog inistituta i bugarskog veleposlanstva večeras su u Medijateci Francuskog instituta predstavljena dvojica vodećih bugarskih likovnih umjetnika kipar Veždi Rašidov i slikar Dimitar Nikolov.

Veždi Rašidov prvi se put predstavio hrvatskoj likovnoj javnosti, a u proteklih je dvadesetak godina sudjelovao na najpoznatijim izložbama u Bugarskoj. Predstavljao je suvremeno bugarsko kiparstvo u Europi i svijetu i dobitnik je više uglednih nagrada i priznanja na europskim likovnim priredbama. Njegovi radovi postavljeni su i kao javne skulpture u Bugarskoj, Nizozemskoj, Poljskoj, SAD-u i drugdje.

Slikar Dimitar Nikolov izložio je 20-ak akvarela nastalih u zadnje dvije godine. Izrazivši zadovoljstvo što izlaže u Hrvatskoj, Nikolov je istaknuo da je zaokupljen morem. Zadnjih šest mjeseci boravi i slika u Hrvatskoj.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

O sudjelovanju Bugarske u Tjednu frankofonije u Zagrebu na večerašnjem otvorenju govorio je Olivier Brochet, savjetnik za suradnju i kulturnu djelatnost Francuskog instituta u Zagrebu.

Otvorenju su nazočili i francuski i bugarski veleposlanici Francis Bellanger i Viktor Vlkov.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara