izmjene zakona o radu: razmatran institut "malog poslodavca"

Na današnjem sastanku u Uredu za socijalno partnerstvo, tripartitna radna skupina za izmjene Zakona radu razmatrala je institut "malog poslodavca", priopćeno je iz Ureda.

Zaključeno je da će Ministarstvo obrta, malog i srednjeg poduzetništva predstavnicima socijalnih partnera predstaviti poticajne mjere za razvoj i zapošljavanje u malom i srednjem poduzetništvu. Istovremeno, sindikati i poslodavci pripremit će specifične probleme koji se odnose na "male poslodavce".

Ured za socijalno partnerstvo priprema sastanak predstavnika Ministarstva pravosuđa, uprave i lokalne samouprave, Ministarstva rada i socijalne skrbi, Državnog inspektorata i Visokog prekršajnog suda s predstavnicima granskih udruga poslodavaca i sindikata.

Na sastanku će se razmotriti prekršaji u primjeni određenih odredbi Zakona o radu i Zakona o zaštiti na radu, te predložiti odgovarajuće mjere za preventivno djelovanje na sprečavanju prekršaja uz pooštravanje sankcija u slučaju kršenja propisa.

Tripartitna radna grupa nastavit će s radom u ponedjeljak, 24. ožujka, kada će raspravljati o pravima nezaposlenih osoba i institutu predstavnika radnika u Nadzornim odborima trgovačkih društava.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara