Izrael nastavlja s ofanzivom kako bi spriječio naoružavanje Hezbollaha

IZRAEL će nastaviti s vojnim operacijama kako bi spriječio dopremu oružja Hezbollahu iz Sirije, izjavio je izraelski ministar u nedjelju, dan nakon upada izraelskih snaga na istok Libanona.

"Sve dok se ne rasporede libanonska vojska ili međunarodne snage, izraelska vojska neće prekinuti letove na to područje kako bi spriječila dopremu oružja iz Sirije, to je učinila i to je dobro", rekao je za javni radio Gideon Ezra, ministar okoliša, bliski suradnik premijera Ehuda Olmerta.

Glasnogovornik vojske je pak potvrdio da će Izrael "zbog nepostojanja sustava nadzora granice (između Sirije i Libanona), nastaviti djelovati kako bi spriječio naoružavanje Hezbollaha".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezolucija 1701 UN-ova Vijeća sigurnosti koja je 14. kolovoza omogućila prekid neprijateljstva između Hezbollaha i Izraela, predviđa uvođenje embarga na dopremu oružja libanonskoj šijitskoj stranci i traži od libanonske vlade da osigura svoju granicu kako bi se spriječilo naoružavanje.

Izrael optužuje Iran i Siriju da podupiru Hezbollah i da ga opskrbljuju oružjem te traži da UN-ove snage u Libanonu (UNIFIL) pojačaju nadzor nad libanonsko-sirijskom granicom kako bi se spriječila doprema oružja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara