Izrael: Netanyahu prihvatio dužnost ministra financija

BENJAMIN NETANYAHU, koji je izgubio dužnost izraelskog ministra vanjskih poslova, prihvatio je u četvrtak ponudu premijera Ariela Sharona da postane ministar financija, promijenivši tako svoju raniju odluku da odbije tu dužnost, doznaje se od političkih izvora u Jeruzalemu.

Odlazeći ministar financija Silvan Shalom, Sharonov saveznik, preuzet će dužnost ministra vanjskih poslova, što se smatra pokušajem da se zaobiđe Netanyahu, Sharonov glavni suparnik u vladajućoj stranki Likud.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Očekivalo se da će Netanyahu, koji je provodio pritisak na Sharona da zauzme još oštrije stajalište prema Palestincima, ostati ministar vanjskih poslova u koaliciji.

Umjesto toga, Sharon mu je ponudio ministarstvo financija - što je korak niže u vladinoj hijerarhiji. Netanyahu je tu ponudu u srijedu odbio, ali se na nagovor svojih savjetnika predomislio, te prihvatio ponudu pod uvjetom da dobije proširene ovlasti. Politički su izvori rekli da mu je Sharon dao veću kontrolu nad privatizacijom tvrtki i neovisnost u provedbi politike s ciljem popravljanja gospodarskog stanja u zemlji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara