Izrael počeo proširivati najveće židovsko naselje na Zapadnoj obali

IZRAEL je počeo proširivati najveće židovsko naselje na Zapadnoj obali, objavio je u četvrtak izraelski tisak.

Prema pisanju dnevnika Maariv, premijer Ariel Sharon odobrio je da se zemljište površine 1.500 hektara u sjeveroistočnom Jeruzalemu pripoji naselju Maale Adumim. Gradnja cesta i uvođenje kanalizacije već je počelo.

Gradonačelnik naselja rekao je da bi gradnja novih stanova u enklavi trebala početi polovicom iduće godine, kada bi trebalo početi i uklanjanje židovskih naselja u pojasu Gaze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Izraelska vlada novinske napise nije još komentirala. Iz političkih izvora doznaje se da je Sharon odobrio izgradnju 600 novih stambenih jedinica u Maale Adumimu, naselju s oko 30.000 stanovnika. Nije, međutim, poznato odnosi li se to na novu enklavu koja će naselje povezati s Jeruzalemom. Svaka takva akcija, međutim, u suprotnosti je s izraelsko-američkim dogovorom prema kojem više neće biti širenja židovskih naselja na okupiranim područjima.

U međuvremenu, izraelska vojska se u četvrtak u potpunosti se povukla iz Beit Hanouna, grada na sjeveru pojasa Gaze okupiranog od 29. lipnja, nakon napada raketama Qassam na Izrael u kojem je poginulo dvoje ljudi.

(Hina) xzt ydj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara