Izrael: U Aqabi bez zajedničke izjave

JEDAN je izraelski dužnosnik odbacio mogućnost objavljivanja zajedničke izjave nakon summita u Aqabi (Jordan) između izraelskog premijera Ariela Sharona i njegovog palestinskog kolege Mohammada Abasa, uz posredovanje američkog predsjednika Georgea W. Busha.

"Neće biti zajedničke izjave jer nismo postigli prethodni dogovor o tekstu unatoč naporima američke administracije", kazao je taj visoki izraelski dužnosnik tražeći da ostane neimenovan.

Prema njegovim riječima, glavne razlike se odnose "na priznanje Izraela kao židovske države od strane Palestinaca, a u zamjenu za potpuno priznanje palestinske države".

"S obzirom na odbijanje Palestinaca da prihvate takvu formulu odlučeno je da svaka strana objavi svoje priopćenje nakon summita", dodao je isti izvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bliski suradnik palestinskog predsjednika Jasera Arafata objavio je u četvrtak kako su dvije strane postigle sporazum o tome da u Aqabi objave zajedničku izjavu vezanu uz međunarodni mirovni plan za Bliski istok.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara