Izraelci se povukli iz Betlehema tijekom božićnog slavlja

Izraelci se povukli iz Betlehema tijekom božićnog slavlja
IZRAELSKA vojska u utorak je izvijestila da se povukla iz Betlehema kako bi omogućila nesmetano božićno slavlje u gradu u kojemu se prema kršćanskoj predaji rodio Isus.

Vojska je izvijestila kako u Betlehemu tijekom božićnog tjedna neće biti vojnika te da će svim katolicima s odgovarajućim dozvolama, koji žive u palestinskim gradovima na Zapadnoj obali, biti omogućen ulazak u Betlehem, jednako kao i stranim turistima i hodočasnicima. Na ulicama Betlehema neće biti oklopnih vozila.

´Prisutnost izraelske vojske u Betlehemu neće se osjetiti, nećete vidjeti oklopna vozila na ulicama´, izjavio je za izraelski vojni radio koordinator izraelskih aktivnosti na palestinskim teritorijima, general Amos Gilad.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je također kazao kako drugu godinu zaredom Izraelci ne namjeravaju u Betlehem na polnoćku pustiti palestinskog predsjednika Jasera Arafata. Izraelci ga optužuju da nije učinio dovoljno kako bi prestali napadi na Izraelce.

Izraelska vojska izvijestila je da će se smjestiti izvan grada. Oni su u Betlehem ušli prije mjesec dana, nakon što je palestinski samoubojica izveo napad u Jeruzalemu u kojemu je poginulo 11 osoba.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara