Izraelska ratna mornarica bombardira jug Libanona

IZRAELSKA ratna mornarica bombardirala je u srijedu poslijepodne glavnu prometnicu koja jug Libanona povezuje s ostatkom zemlje, objavila je libanonska policija.

Cesta koja povezuje mjesta Hajje i Maamariye, u dolini Sad'da, 40 km od Bejruta, onesposobljena je za promet topovskim hicima s izraelskih brodova.

To je prva intervencija izraelske ratne mornarice, čiji su brodovi uočeni nasuprot obale kod Tyra, 80 km južno od Bejruta, do koje je došlo nakon više od deset borbenih naleta izraelskog ratnog zrakoplovstva protiv ciljeva na jugu Libanona, među kojima i na jednu električnu centralu, precizirano je iz istog izvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva libanonska civila su ubijena a sedam osoba je ranjeno, među kojima i jedan libanonski vojnik, u izraelskom bombardiranju, prema privremenom izvješću policije.

Ofenziva izraelskih zračnih, kopnenih a sada i pomorskih snaga na jug Libanona uslijedila je kao odmazda za jutrošnji napad gerilaca šiitskog Hezbolaha u pograničnom području s Izraelom, u kojem su zarobljena dva izraelska vojnika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara