Izraelska vojska napala palestinski izbjeglički kamp u Gazi

Izraelska vojska napala palestinski izbjeglički kamp u Gazi
IZRAELSKA vojska potpomognuta oklopnim vozilima napala je u srijedu palestinski izbjeglički kamp u južnom pojasu Gaze kako bi, tvrde Izraelci, zaustavila bombaške i raketne napade na židovska naselja.

Budući da je noćna vojna operacija u Khan Younisu tek započela, još nema nikakvih izvješća o žrtvama.

Svjedoci kažu da su neke palestinske obitelji napustile svoje domove kada je 30-tak izraelskih oklopnih vozila, uključujući i buldožere, upalo u kamp.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prošloga tjedna, izarelski vojnici dva su dana napadali Khan Younis, ubivši pritom 11 Palestinaca, uglavnom naoružanih, nakon što su minobacačke granate i improvizirane rakete ispaljene s tog područja usmrtile stranog radnika u židovskom naselju i ranile 19 osoba.

"Kada smo se povukli u subotu navečer, Palestinci su ispalili 15 minobacačkih granata i raketa Qassam. Tada smo tvrdili da ćemo se morati vratiti ako netko ne rješi taj problem", izjavio je jedan vojni izvor.

"Zamolili smo neke stanovnike da napuste svoje domove kako bi im zajamčili sigurnost. Oni će se moći vratiti čim operacija završi. Nemamo namjeru tamo se dugo zadržavati", dodao je.

Prošlotjedni napad na Khan Younis najveća je akcija izraelske vojske na palestinska područja nakon smrti palestinskog vođe Yassera Arafata u studenom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara