Izraelska vojska ubila maloljetnog Palestinca, tvrde da je bilo greškom

Izraelska vojska ubila maloljetnog Palestinca, tvrde da je bilo greškom

Foto: FAH

IZRAELSKA vojska greškom je ubila maloljetnog Palestinca na Zapadnoj obali, stoji u objavi za javnost izraelske vojske.

Vojska tvrdi da je nekoliko Palestinaca bacalo molotovljeve koktele i kamenje na vozila koja su se kretala autocestom između Tel Aviva i Jeruzalema. Ozlijeđeno je troje civila, a dvoje su bili strani turisti, piše britanski Independent.

Izraelska vojska krenula je u potjeru za napadačima, ali su otvorili vatru po nedužnim promatračima. Jedan od njih bio je petnaestogodišnji Mahmoud Badran koji je preminuo od posljedica ranjavanja. Izraelske oružane snage ubile su najmanje 197 Palestinaca u posljednjih osam mjeseci, a palestinski napadači ubili su 32 Izraelaca i dvoje američkih turista u istom vremenskom razdoblju.

Načelnik obližnjeg mjesta Abdul Karim Kassem ispričao je za Reuters kako se Badran vraćao s izleta iz obližnjeg mjesta kada je vojska otvorila paljbu po automobilu u kojem se nalazio.

Palestinski vođe tvrde da su napadi na izraelske civile potezi očajnika zbog zamrzavanja mirovnih pregovora i povećnja broja ilegalnih naselja na palestinskom teritoriju.

Izraelci govore da su palestinski mediji i osobni problemi važni faktori koji natjeraju, često maloljetne, Palestince da napadnu civile u Izraelu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara