Izraelska vojska ubila tri Palestinca u pojasu Gaze

IZRAELSKE snage ubile su u srijedu u borbama u pojasu Gaze tri Palestinca, dok su u zasebnom upadu u izbjeglički logor ranili najmanje 20 osoba, izvještavaju palestinski izvori i očevici..

Palestinski dužnosnici navode da su u razmjeni vatre, nedaleko židovskog naselja Netzarim, prerušeni izraelski vojnici, koji su do palestinske stražarske postaje došli u civilnom automobilu, ustrijelili dvojicu stražara i još dvojicu teško ranili.

Vojni glasnogovornik takve tvrdnje nije želio komentirati.

Nešto ranije izraelska je vojska oklopnim vozilima, koje su pratili helikopteri upala u izbjeglički logor Khan Younes, na jugu pojasa Gaze.

Glasnogovornik izraelske vojske potvrdio je upad u Khan Younes, opravdavajući ga potrebom prekidanja palestinskih minobacačkih napada na civilne i vojne ciljeve.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po njegovim riječima na tom su području tijekom dana dvije granate pale su na židovsko naselje Morag, pri čemu nije bilo ozlijeđenih, dok je u minobacačkoj vatri ujutro ozlijeđeno deset izraelskih vojnika. Odgovornost za oba napada preuzelo je oružano krilo Hamasa, rekao je izraelski vojni glasnogovornik.

Bolnički dužnosnici navode da je u projektilskoj paljbi iz helikoptera "Apache" u Khan Younesu ozlijeđeno dvadesetak Palestinaca.

Očevici tvrde da je izraelska vojska prije povlačenja buldožerima srušila i četiri kuće u izbjegličkom logoru.

(Hina) am am

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara