Izraelska vojska uhitila 18 Palestinaca

IZRAELSKA je vojska noću sa srijede na četvrtak uhitila na Zapadnoj obali 18 traženih Palestinaca, javlja agencija France Presse pozivajući se na izraelske vojne izvore.

Među Palestincima, uhićenima blizu Nablusa u sjevernom dijelu Zapadne obale, su i aktivisti koji su pripremali samoubilačke napade.

Dvojica uhićenih pripadaju zajedničkoj ćeliji Tanzima (paravojna skupina bliska Fatahu) i Narodnoj fronti oslobođenja Palestine, dodao je isti izvor.

Osim toga, izraelska je vojska uputila pojačanje u Hebron predviđajući veliku "antiterorističku" operacije. Kako javlja izraelski radio, vojnici se spremaju za opsežne racije i hvatanje palestinskih radikala kako bi spriječili protuizraelske atentate u pripremi.

Istodobno, službeni izraelski dokument kojeg je objavio list "Haaretz" navodi da je od početka Intifade u rujnu 2000. godine ubijeno 365 palestinskih civila od čega 130 djece mlađe od 16 godina.

Prema istome dokumentu 1.945 Palestinaca je ubijeno u sukobu s izraelskom vojskom od početka nasilja.

U tim statističkim podacima, koje je obradilo ministarstvo obrane, ističe se da su među 235 ubijenih odraslih osoba koje nemaju ništa "s terorističkim aktivnostima", uglavnom žene i starije osobe, dodaje "Haaretz".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara