Izraelske snage upale u izbjeglički logor u Gazi, sedam mrtvih

IZRAELSKI tenkovi i vojnici upale su u ponedjeljak u izbjeglički logor Bureij u pojasu Gaze i ubili najmanje sedam Palestinaca u sukobima između vojske i militanata, kazao je palestinski medicinski dužnosnik.

Upad izraelske vojske uslijedio je samo nekoliko sati nakon što je izraelska vlada odlučila pojačati napade na uporišta palestinskih militanata.

Palestinski dužnosnici kazali su da je među ubijenima i tridesetrogodišnja trudnica koju su usmrtile leteće krhotine kada je vojska raznijela u zrak tri kuće koje su bile vlasništvo dva bombaša sumoubojica i jednog traženog militanata.

Palestinci nazivaju uništavanje obiteljskih kuća militanata kolektivnom kaznom, dok to Izrael smatra taktikom odvraćanja.

Palestinski dužnosnici rekli su da je trinaestogodišnjak ubijen i da je oko 40 osoba ranjeno u razmjeni vatre između naoružanih muškaraca i izraelskih vojnika, te tenkova koji su ušli u izbjeglički logor Bureij pod okriljem mraka. Nije odmah bilo jasno kako je poginulo ostalih pet Palestinaca i koliko je od ukupnog broja poginulih pripadalo borcima.

Palestinski svjedoci tvrde da su se izraelske tajne postrojbe pješice rasporedile po logoru, označavajući put za najmanje 35 tenkova i oklopnih vozila.

Sukobi su se proširili i na obližnji izbjeglički logor Nuseirat, tvrde svjedoci.

Izraelski vojni izvori potvrdili su izvođenje operacije, ali nisu iznijeli detalje o žrtvama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara