Izraelski laburisti usvojili novu platformu

MANJE od šest tjedana prije izraelskih parlamentarnih izbora, izraelska Laburistička stranka jednoglasno je usvojila svoju novu platformu, javljaju u petak izraelski mediji.

Platforma poziva na obnovu mirovnih pregovora s Palestincima te istovremeno na nastavak izraelske borbe protiv terorizma.

Ako se ne pronađe partner za pregovore, Izrael će se zalagati za ´unilateralno odvajanje´ od Palestinaca, prema novom principu ´Židovi će dobiti ono što je židovsko, a Palestinci ono što je palestinsko´.

To znači da će se Izrael povući s većine Zapadne obale, uz uznimku velikih naselja u tom podruju, i iz čitavog područja pojasa Gaze, odakle će evakuirati sva židovska naselja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prema izraelskom tisku, odbor Laburista u detalje je razradio taj plan koji je zatim predan čelnik u stranke Amramu Mitzni.

Prema tom planu čitava Jordanska dolina ostat će pod sigurnosnom kontrolom Izraelaca, što znači da će oko 55.000 Palestinaca nastaviti živjeti pod izraelskom kontrolom.

Platforma poziva i na posebni status što se tiče platoa džamija u Jeruzalemu, gdje bi trebala biti zagarantirana sloboda svih vjera.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara