izraelski zim zainteresiran za kontejnerski prijevoz u luci rijeka

Izraelska kompanija ZIM, najveći kontejnerski prijevoznik u Europi, zainteresirana je za Luku Rijeka koju želi pretvoriti u svoju maticu za kontejnerski prijevoz, doznaje se danas u Vladi.

Izvori bliski Vladi potvrdili su, naime, da je ta izraelska kompanija prije desetak dana poslala pismo namjere u kojem izražava želju da riječka Luka bude njena matica za kontejnerski prijevoz.

Vladini krugovi to ocjenjuju do sada najboljom ponudom za Luku Rijeka. Međutim, preduvjet za ozbiljan odgovor na tu ponudu, svjesni su u Vladi, je potreba da se u vrlo skorom roku učine ozbiljni koraci u restrukturiranju Luke.

Naime, riječka bi Luka trebala obaviti odvajanje svojih terminala kao što to učinjeno u većini svjetskih luka. Tako bi se i riječka Luka trebala u procesu restrukturiranja izdvojiti četiri posebne cjeline - kontejnerski teret, generalni tereti, južno voće i žitarice.

Razvoj Luke Rijeka pak znači i razvoj ostalih poslova, primjerice špedicije, te posebice ostalih vrsta prijevoza, pri čemu vrlo veliki značaj ima željeznica.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema najavama, već u siječnju pred Vladom bi se trebao naći i plan modernizacije Hrvatskih željeznica. Taj projekt, kako se neslužbeno doznaje, predviđa ulaganja u željeznice u visini 15 milijardi kuna u idućih pet godina.

Kompanija ZIM Israel Navigation Company jedna je od najvećih svjetskih kompanija za kontejnerski promet. Po podatcima dostupnim o kompaniji na Internetu, Zim obavlja prijevozničke usluge na gotovo svim međunarodnim prometnim pravcima kupcima u cijelom svijetu.

Tvrtki, osnovanoj 1945. koja ima sjedište u Haifi, strategija je jačanje kroz organski rast i joint ventures poslove te udruživanja, u brodskom prijevozu kao i s tim povezanim područjima.

ZIM je u vlasništvo Izraelske korporacije koja ima 48,9 posto dionica te države koja drži preostalih 48,6 posto.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara