Jacques Chirac odgodio posjet Australiji

GLAVNA australska oporbena stranka Laburistička, u srijedu je ocijenila kako je negativno stajalište članova australske vlade prema protivljenju Francuske ratu u Iraku, utjecalo na odluku francuskog predsjednika Jacquesa Chiraca da otkaže posjet Australiji, predviđen za idući mjesec, izvijestili su službeni.

Glasnogovornik Laburističke stranke za diplomatska pitanja Kevin Rudd optužio je konzervativnog australskog premijera Johna Howarda i njegova ministra vanjskih poslova Alexandera Downera da su svojim stajalištima negativno utjecali na francusko-australske odnose.

"Posljedica protufrancuskih izjava Johna Howarda i Alexandera Downera je otkazivanje posjeta francuskog predsjednika Australiji u srpnju", kazao je.

No, glasnogovornik francuskog veleposlanstva u Australiji izjavio je da francuski predsjednik, koji se s Johnom Howardom trebao sastati u srpnju, neće doputovati u planirani posjet Australiji zbog drugih obveza.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

On bi 28. srpnja na Tahitiju trebao prisustvovati posebnom summitu dužnosnika otočnih zemalja južnog Pacifika.

"Posjet je samo odgođen za nekoliko mjeseci, jer imamo problema s rasporedom predsjednikovih obveza", kazao je glasnogovornik.

(Hina) mh rt

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara