Jadranka Nobilo za Nacional: Anto Nobilo tukao je mene i kćer

BIVŠA supruga Ante Nobila, Jadranka Nobilo, novinarki Nacionala ispričala je detalje fizičkog zlostavljanja kojem su ona i kćer Ivana bile izložene od strane poznatog odvjetnika, te razotkrila bivšeg supruga kao poslovnog partnera Ninoslava Pavića, zbog čega je Nobilo zaštićen u izdanjima EPH.

Špekulacije o tome da je medijski najeksponiraniji hrvatski odvjetnik i samozvani borac za ljudska prava pretukao suprugu pojavile su se u medijima prije dvije godine, no to, kao niti razmjeri Nobilova divljaštva, do intervjua u Nacionalu nisu bili potvrđeni. 

Kako izjavljuje za Nacional, 5. rujna 2002. godine, Jadranka Nobilo posjetila je supruga u uredu u Amruševoj 5, te zatražila rastavu braka jer on nije, kako je obećao, prekinuo vezu sa sutkinjom Općinskog suda. 

"Prebio me je tako da su mi napukle nosne kosti, na gornjoj je usni bio podljev, a na leđima sam s obje strane imala ogrebotine", ispričala je Jadranka Nobilo, dodajući kako ju je Anto Nobilo bacao po podu i s fotelje na fotelju, te da je sreća da se uspjela izmaknuti mnogim udarcima jer bi inače prošla s još težim ozljedama.

Jadranka Nobilo tvrdi da su u prostorijama odvjetničkog ureda tada bili Maro Mihočević, Sanja Ormuž i Lidija Horvat, no nitko joj nije pomogao iako je krvava izašla iz Nobilovog ureda, piše Nacional.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jadranka Nobilo dalje tvrdi da ju je bilo sram, a i nije vjerovala da će joj policija pomoći, pa se vratila natrag u ured kako bi ih obavijestila da će doći policija. Tada ju je, piše Nacional, pred odvjetnicima, Nobilo jiu-jitsu zahvatima bacio na pod i vukao kao vreću do vrata, te ju je izbacio na stubište.

Kako su joj na Hitnoj bile dijagnosticirane lakše tjelesne ozljede, policija je prijavila Nobila i nju, piše Nacional, kao slučaj remećenja javnog reda i mira. Tijekom postupka, koji je završio prije nekoliko dana, je, tvrdi Jadranka Nobilo, a prenosi Nacional, odvjetnica Sanja Ormuž lažno svjedočila da nije ništa ni čula ni vidjela.

"Dosad nisam ništa poduzimala jer sam vjerovala da ćemo uspjeti mirno riješiti svoje probleme i podijeliti imovinu, no vidim po njegovom ponašanju da je takav ishod sve manje izgledan. Moram se zaštititi, a ne da ovisim o njegovoj dobroj volji," objasnila je za Nacional Jadranka Nobilo zašto se tek sada obratila javnosti, dodajući kako je Nobilo danas 28-godišnju kćerku Ivanu jednom prilikom pretukao do krvi, te kako njihova djeca više nemaju kontakte s ocem.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara