jahači konjaničkog maratona svladali petu dionicu

Jahači Sedmoga konjičkog maratona arapskih konja Hrvatske danas su uspješno svladali petu dionicu od Đakova do Osijeka. L

Srdačno ih je u Semeljcima primio njihov suradnik - potkivač konja Vinko Ravnjak, a u čepinskoj su ih općini dočekali tamošnji rendžeri - čuvari prirode.

Sudionici Maratona su u Čepinu i Osijeku položili vijence na spomen-obilježja i zapalili svijeće poginulim hrvatskim braniteljima.

Unatoč velikoj vrućini, u Baranju su, prešavši most na Dravi, ušli i prije predviđenih 20 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sutrašnja "vukovarska dionica", koja prolazi kroz Tenju i Ćelije, završava na Ovčari, mjestu pokolja ranjenika i civila iz vukovarske bolnice. Ta je dionica posvećena hrvatskome branitelju iz Kutine Ivanu Ići Krajinoviću, koji je poginuo u obrani Vukovara godine 1991., a ekshumiran je nakon deset godina.

Sedmodnevni Konjanički maraton arapskih konja počeo je na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, 5. kolovoza u Voloderu, a završava nakon 500 kilometara u najistočnijemu hrvatskom gradu Iloku.

Pokrovitelj Maratona je Ministarstvo hrvatskih branitelja, a organizatori su Udruga arapskih konja Moslavine i kutinski ogranak Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata.

(Hina) dp jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara