Jaka eksplozija potresla Beirut, poginuo bivši libanonski premijer

JAKA eksplozija potresla je glavni grad Libanona Beirut. U eksploziji auto-bombe stradalo je najmanje devet osoba, a pričinjena je velika materijalna šteta. Među stradalima je i bivši libanonski premijer Rafik Hariri, za kojeg se pretpostavlja da je bio meta napada.

Eksplozija je odjeknula u trenutku prolaska povorke od četiri automobila u kojoj se nalazio i bivši premijer. Multimilijarder Hariri je preminuo u američkoj sveučilišnoj bolnici u Beirutu. 60-godišnji Hariri je bio na mjestu premijera dvaput - od 1992. do 1998. godine, pa ponovo od 2000. godine do listopada 2004. godine kada je podnio ostavku.

U napadu je razoren veliki dio gradske četvrti u blizini hotela Saint-Georges, neposredno uz obalu mora u zapadnom dijelu Beiruta, a ulice su posute komadićima asfalta, stakla i metala. Najmanje 22 automobila su oštećena, a krater od bombe dubok je oko 4 i pol metra. Nakon eksplozije izbilo je najmanje 6 požara.

Prema riječima svjedoka najmanje 10 tijela nalazi se na mjestu eksplozije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ništa slično nisam vidio od crnih dana građanskog rata” - komentirao je CNN-ov reporter Brent Sadler. Sadler je rekao kako su od eksplozije popucali prozori na zgradama kilometar i pol daleko od mjesta eksplozije.

Privatna libanonska televizija LBC javila je da je eksploziju izazvao automobil bomba, te da su uz Haririja ubijeni i njegovi tjelohranitelji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara