Jakovčić: Državni vrh podupire projekt s izraelskim partnerom

Istarski župan Ivan Jakovčić danas je u Puli rekao da je za prošlotjednog razgovora s predsjednikom Stjepanom Mesićem na Brijunima i u telefonskom razgovoru s premijerom Ivicom Račanom dobio potporu za istarske projekte osnivanje tvrtke "Brijuni-Rivijera" te za projekt s izraelskim partnerom o prenamjeni putničkih u transportne zrakoplove u pulskoj Zračnoj luci.

Time, ocijenio je Jakovčić, prestaju sva nagađanja o tome kako državni vrh nije upoznat s istarskim projektima.

"Naprotiv, od čelnih ljudi države dobili smo uvjerenje kako se ti projekti moraju realizirati za dobrobit i napredak, ne samo Istre, već cijele Hrvatske", rekao je župan Jakovčić.

Dodao je kako je predsjednik Mesić posebno zanimanje iskazao za projekt prenamjene zrakoplova u pulskoj Zračnoj luci, ocijenivši pritom da je "taj projekt iznimno značajan za tehnološki razvitak zemlje". Ništa manje, drži Jakovčić, Mesić nije zainteresiran i za razvoj projekta "Brijuni-Rivijera" te za razvoj visokog turizma na Brijunima i priobalju.

Jakovčić je stoga izrazio uvjerenost da će Vlada u nekoliko sljedećih tjedana i mjeseci donijeti odluku o osnivanju zajedničke tvrtke u vlasništvu županije i države te raspisati koncesiju za slobodnu zonu u pulskoj Zračnoj luci radi realizcije projekta prenamjene zrakoplova.

Najavio da će izraelski partneri idućeg mjeseca ponovno posjetiti Istru i Hrvatsku kako bi dobili jamstva za ulazak u taj posao.

(Hina) dspo vkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara