Jakovčić: IDS će glasovati za Žužulov opoziv

Jakovčić: IDS će glasovati za Žužulov opoziv
PREDSJEDNIK Istarskoga demokratskog sabora (IDS) Ivan Jakovčić danas je u izjavi za novinare istaknuo da će IDS glasovati za opoziv ministra vanjskih poslova Miomira Žužula jer je to jedina politička stranka u Hrvatskoj koja je oduvijek bila dosljedna.

Jakovčić je to izjavio na zamolbu novinara kako komentira neočitovanje predsjednika IDS-ova saborskog Kluba zastupnika Damir Kajina o zahtjevu za Žužulovim opozivom, što je začudilo oporbene stranke u Hrvatskom saboru.

"To uopće nije bilo prijeporno od prvog dana, no beskrupulozno se pokušava rušiti ugled Damira Kajina i naše stranke. Kajin je dobro reagirao i tko dovodi u pitanje njegovo poštenje i moral neka se pogleda u ogledalo", naglasio je Jakovčić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kajin je jučer rekao da će IDS glasovati za opoziv ministra Žužula, ali da ministar prije toga mora dobiti priliku da se brani, što je pravo svakog čovjeka, te da "glave ne mogu skidati" ni novinari, ni političari.

Jakovčić se u nastavku izjave za novinare zapitao zbog čega danas oporbi u Hrvatskom saboru nedostaju glasovi, ustvrdivši da na to pitanje trebaju odgovoriti čelnici tih stranaka kao i na pitanje zašto su izgubili izbore.

Ujedno je podsjetio kako je sadašnja oporba bila četiri godine na vlasti te kako se on odrekao ministarske fotelje i napustio njihovu Vladu zbog razmimoilaženja, što se do tada, smatra Jakovčić, nije dogodilo u Hrvatskoj.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara