Jakovčić: IDS i dalje najjača i najpostojanija stranka u Istri

PREDSJEDNIK Istarskoga demokratskog sabora (IDS) Ivan Jakovčić danas je, komentirajući pobjedu te stranke na nedjeljnim izborima za novigradsko Gradsko vijeće, rekao kako time IDS šalje još jednu poruku u ovome političkom trenutku uoči parlamentarnih izbora da je ta stranka i dalje najjača i najpostojanija u Istri.

IDS će pokušati koalirati i na idućim izborima kako bi onemogućio povratak HDZ-a i desnice na vlast, istaknuo je Jakovčić.

Ustvrdio je da ´na žalost, ima iskustva s kaosom u Puli gdje desnica preko IDF-a i SDP-a ima odlučan politički utjecaj´.

Jakovčić je rekao kako sada želi ´poslati posebnu poruku SDP-ovcima koji su na nedjeljnim izborima pretrpjeli pravi brodolom u Novigradu jer nisu prešli izborni prag, ali unatoč tomu odbijaju IDS-ovu ponudu za suradnjom´.

Na izborima za Gradsko vijeće IDS je dobio osam mjesta, Nezavisna lista Elia Mohorovića dva, a po jedno vijećničko mjesto HDZ, HSS, IDF, Nezavisna lista Željka Rakamarića i Nezavisna lista Mire Perića.

SDP, HSLS, HB, HPS, SRP i Nezavisna lista Tamare Zahtile nisu prešli izborni prag.

Govoreći o vlasti u gradu Puli - u kojem u Gradskom vijeću većinu ima koalicijska Lista za Pulu, t.j. IDF, SDP, HDZ, dvojica bivših članova IDS-a i jedan bivši član Nezavisne gradske liste Loredane Štrok - predsjednik Savjeta IDS-a Valter Drandić rekao je kako ´vjeruje da će Puljani napokon prepoznati pravo lice pulskog gradonačelnika Luciana Delbianca´.

Drandić je, uz ostalo, ustvrdio da se građani Pule danas osjećaju prevarenim jer, kako je kazao, ´kad su na prošlim lokalnim izborima glasovali za IDF i SDP, nisu htjeli da na vlast u Pulu dođu HDZ i HPS´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara