Jakovčić: Istra kandidirala 4 projekta u okviru programa SEENET

PREDSTAVNICI Istre za sredstva iz programa SEENET za razvoj lokalnih zajednica jugoistočne Europe kandidirali su komunalne projekte gradova Rovinja i Pazina i općine Brtonigle te projekt izrade masterplana ruralnog razvoja Istre, rekao je danas istarski župan Ivan Jakovčić na konferenciji za novinare u Puli.

On je sudjelovao u radu konferencije toga programa održane početkom tjedna u Sarajevu u organizaciji Istarska županija i talijanske regije Toscane.

Jakovčić je rekao da bi za provedbu komunalnih projekata Rovinj, Pazin i Brtonigla dobili po 80.000 eura, a Istarska županija 320.000 eura za projekt izrade master-plana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Projekti bi mogli biti prihvaćeni u svibnju, a ako se prihvati projekt ruralnog razvoja Istre, otvara se mogućnost i za dobivanje sredstava iz europskih fondova kao i za usluge stručnjaka iz Toscane, koja u Europi slovi za lidera ruralnog razvoja.

Program SEENET obuhvaća mrežu od 21 lokalne zajednice zemalja jugoistočne Europe i desetak lokalnih zajednica regije Toscana, a projekte financiraju Toscana i talijanska vlada. Jedan od ciljeva ovog programa je i brže uključenje zemalja jugoistočne Europe u EU.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara