Jakovčić: Sunčani Hvar odrazit će se na kredibilitet vladine politike

ISTARSKI župan Ivan Jakovčić ustvrdio je danas, komentirajući na konferenciji za novinare poništenje međunarodnog natječaja za prodaju ´Sunčanog Hvara´, da će se sva zbivanja oko prodaje te turističke tvrtke odraziti na kredibilitet hrvatske politike i hrvatskog gospodarstva.

Po njegovoj ocjeni, ključni problem hrvatskog turizma očituje se i na ovom primjeru potencijalne kupnje ´Sunčanog Hvara´ budući da se za nju, kako je rekao, ´nisu zainteresirali svjetski respektabilni glavni igrači´ što znači, smatra Jakovčić, kako još uvijek u Hrvatskoj ne postoji pravi turistički resor. Ipak, dodao je, upravo su predstavnici najprestižnijih turističkih lanaca pokazali interes za ulaganje u Brijunsku rivijeru s čijim će se predstavnicima on sastati koncem veljače uz nazočnost hrvatskog predsjednik Stjepana Mesića.

Osvrćući se na vladinu odluku o nastavku izgradnje Istarskog ipsilona, koji bi trebao biti gotov do 2006. godine, Jakovčić je pozvao svu istarsku građevinsku operativu da sudjeluje u toj izgradnji. On je također najavio susrete s predstavnicima koncesionara ´Bina Istre´ u cilju izbjegavanja nagrđivanja Istre. Naime, na istočnom kraku, istarski se kažuni (kamene kućice), na odmorištu kod Bala koriste kao sanitarni čvorovi i degradacija su istarske ruralne baštine.

Župan Jakovčić izrazio je zadovoljstvo što je gradonačelnik Pule Luciano Delbianco prihvatio poziv da se do konca ovog mjeseca sastanu u sjedištu Istarske županije i dogovore realizaciju važnih županijskih projekata koji su, kako je rekao Jakovčić, ´teško ostvarivi bez sudjelovanja grada Pule poput gospodarskih, zdravstvenih i znanstvenih projekata´.

´Mi želimo suradnju s Pulom čiji su čelnici do sada ignorirali sve županijske projekte zbog političkih razlika´, rekao je istarski župan Ivan Jakovčić poručivši kako ´niti će on biti vječno župan, a niti Delbianco pulski gradonačelnik´. Međutim, istaknuo je, treba zanemariti stranačke razlike između IDS-a i IDF-a na dobrobit građana Pule i Istarske županije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara