Jandroković: Hrvatska je spremna sudjelovati u humanitarnim aktivnostima u Libiji

Jandroković: Hrvatska je spremna sudjelovati u humanitarnim aktivnostima u Libiji

Foto: AFP

"HRVATSKA je spremna sudjelovati u svim potrebnim aktivnostima usmjerenima ka poboljšanju humanitarne situacije u Libiji", izjavio je Gordan Jandroković na sastanku ministara vanjskih poslova država članica NATO saveza koji je održan u Berlinu. Iz Ministarstva vanjskih poslova nam, međutim, kažu da Jandrokovićeva izjava ne podrazumjeva i slanje hrvatskih vojnika u Libiju. Ministar je želio istaknuti, tvrde iz MVPEI-a, kako je Hrvatska spremna pomoći u aktivnostima koje su koncentrirane na humanitarnu situaciju, a ne na vojno djelovanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski šef diplomacije u svom je obraćanju kolegama iz država koje sudjeluju u operacijama u Libiji naglasio da su "zajednički napori međunarodne zajednice s ciljem implementiranja rezolucija Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda spriječili humanitarnu katastrofu na istoku Libije".

Posebno je Jandroković istaknuo profesionalizam i predanost snaga NATO saveza, čime su, tvrdi hrvatski ministar vanjskih poslova,  spašeni brojni ljudski životi. Dodao je da Republika Hrvatska posebno cijeni doprinos susjednih zemalja u rješavanju situacije u Libiji te istaknuo važnost traženja rješenja krize u širem regionalnom kontekstu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara