Jandroković: Nisam u Americi razgovarao o prodaji hrvatskih vodnih resursa

Foto: Ranko Šuvar / Cropix

MINISTARSTVO vanjskih poslova i europskih integracija oglasilo se danas priopćenjem u kojem je najoštrije odbacilo insinuacije o navodnim razgovorima o prodaji hrvatskih vodnih resursa tijekom nedavnog boravka u SAD-u potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih poslova i europskih integracija Gordana Jandrokovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Napominjemo kako na sastanku potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih poslova i europskih integracija Gordana Jandrokovića s državnom tajnicom SAD-a Hillary Clinton u Washingtonu, i potom obraćanju javnosti, nije bilo ni jedne jedine riječi o prodaji Hrvatskih voda i vodnih resursa, već je predstavljen paket investicijskih projekata u javnom sektoru od interesa za Republiku Hrvatsku, a koji se odnosi na moguća ulaganja u područjima energetike, turizma, prometne infrastrukture i vodnog gospodarstva. Cjeloviti katalog investicijskih projekata, ukupno vrijednih 13,8 milijardi eura Vlada Republike Hrvatske usvojila je na sjednici 23. rujna 2010. godine", stoji u priopćenju.

Napominju pri tom kako je "u pogledu vodnog gospodarstva isključivo riječ o projektima izgradnje sustava odvodnje otpadnih voda i uređaja za pročišćavanje otpadnih voda na području Republike Hrvatske, projektima izgradnje malih uređaja za pročišćavanje otpadnih voda za 200 aglomeracija na području Republike Hrvatske, projektu izgradnje višenamjenskog kanala Dunav-Sava te projektima navodnjavanja".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara