Janša: Slovenska vlada funkcionira solidno

Slovenski premijer Janez Janša izjavio je u ponedjeljak da njegova vlada solidno funkcionira te odbacio mogućnost raspada sadašnje koalicije desnog centra. L

Govoreći na konferenciji za novinare posvećenoj Financijskoj perspektivi EU-a po kojoj će Slovenija i u razdoblju 2007-2013. ostati neto primateljica sredstava iz europskog proračuna, što je ocijenio odličnim rezultatom, Janša se na pitanja novinara osvrnuo na kritike sindikata i Slovenske pučke stranke koja sudjeluje u njegovoj koaliciji da uvođenje linearnog 20-postotnog poreza nije dobro i da će izazvati socijalno raslojavanje u državi. Slovenski premijer rekao je da je takav stav sindikata politički motiviran, te da Pučka stranka nije službeno dala prijedlog da se od linearnog poreza kao dijela opsežnih reformi odustane.

Govoreći o stabilnosti svoje vlade, Janša je kao nevjerodostojna ocijenio istraživanja koja su u zadnje vrijeme u biračkom tijelu zabilježila velik pad potpore njegovoj vladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Uvjeren sam da javnost reforme podržava", rekao je Janša, dodajući da se reforme koje treba izvesti ne mogu identificirati samo s uvođenjem spomenutog poreza.

Slovenski premijer rekao je da prihvaćanje srednjoročnog financijskog dokumenta Europske unije na osnovi kojega će od 2007. do 2013. godine Slovenija u europski proračun dati 2,5 milijarde eura, a iz njega primiti 4,5 milijarde, omogućava normalno funkcioniranje Unije i da će ona zato lakše moći pristupiti novom proširenju.

(Hina) xfl ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara