JANUKOVIČ OBEĆAO ISPRAVITI POGREŠKE IZ PRVOG KRUGA IZBORA

Ukrajinski premijer Viktor Janukovič koji će se u drugom krugu predsjedničkih izbora 21. studenog sučeliti s protivnikom Viktorom Juščenkom, obećao je u ponedjeljak da će ispraviti "pogreške i nepravilnosti" utvrđene u prvom krugu.

"Izvršna vlast će ispraviti sve pogreške i nepravilnosti koje se nje tiču", napose na biračkim popisima, izjavio je Janukovič, kako prenosi agencija Interfax.

Organizacija za europsku sigurnost i suradnju (OESS) ocijenila je u ponedjeljak da nedjeljni izbori ne "odgovaraju europskim standardima".

Oporba tvrdi da barem milijun birača nije moglo glasovati jer njihovih imena nije bilo u popisima ili su bila pogrešno napisana.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Janukovič je usto kazao da je spreman surađivati sa socijalističkom i s komunističkom strankom kako bi proveo ustavnu reformu kojom bi se smanjile ovlasti predsjednika, a proširile ovlasti parlamenta.

Glasovi lijevih birača (11 posto) presudit će u drugom krugu, jer su dvojica kandidata rame uz rame (40,12 posto za Janukoviča i 39,15 posto za Juščenka).

(Hina) xvrad ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara