Japan i SAD pozdravljaju spremnost Koreje za pregovore

JAPAN i Sjedinjene Države pozdravili su u petak izvješća po kojima je Sjeverna Koreja pristala na multilateralne razgovore o rješenju nuklearne krize, no ističu da će ostati oprezni sve dok ih ta nepredvidiva komunistička država službeno ne potvrdi.

"Izvješća da se Sjeverna Koreja približava prihvaćanju multilateralnih pregovora shvaćamo ozbiljno", izjavio je zamjenik japanskog ministra vanjskih poslova Toshimitsu Motegi nakon sastanka s američkim državnim podtajnikom Johnom Boltonom.

Rusko Ministarstvo vanjskih poslova objavilo je da je sjevernokorejski veleposlanik u Moskvi u četvrtak rekao da se Pjongjang zauzima za multilateralne, šesterostrane pregovore na kojima bi sudjelovala i Rusija, kako bi se riješila kriza oko sjevernokorejskog nuklearnog programa.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjeverna Koreja dosad je ustrajala na bilateralnim pregovorima sa Sjedinjenim Državama, dok je Washington spreman razmotriti razgovore s Pjongjangom i Kinom, ako odmah nakon njih uslijede širi pregovori s Južnom Korejom, Japanom i možda Rusijom.

(Hina) bcav bcav

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara