Japanci upozoravaju: Ne nasjedajte na lažne vijesti preko Twittera i emaila

Foto: AFP

JAPANSKI mediji upozoravaju na lažne informacije koje se šire preko emaila i Twittera, a to je posebno došlo do izražaja u petak nakon razornog potresa, kada je došlo do određene panike koja je dodatno osnažena i lažnim informacijama.

Tako se upozorava na slučaj rafinerije nafte Chiba Prefecture, a lanac lažnih mailova pisao je o tome kako su štetne tvari izbačene u atmosferu te da su stvorile opasan oblak koji se širi zemljom te se tražilo od primatelja da ovakvu vijest proslijede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Japanske vlasti upozoravaju da se ne nasjeda na ovakve lažne vijesti, a američki veleposlanik u Japanu John Roos također je naglasio nužnost da se vjeruje samo provjerenim i službenim informacijama kao i na štetnost širenja lažnih vijesti.

Tako se navodi i niz lažnih vijesti oko krize u nuklearnoj elektrani u toj zemlji posebice onoj da je proširen prsten za evakuaciju zbog opasnosti eksplozije.

"Kada dobijete takvu vijest, prvo dobro promislite prije nego što je proslijedite dalje i nakon što provjerite izvor informacije", preporučuje se.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara