Japanska vlada odobrila 67.000 eura traumatološkoj klinici

JAPANSKA Vlada odobrila je iznos od 67.096 eura zagrebačkoj Klinici za traumatologiju za nabavu aparata za Odjel fizikalne medicine i rehabilitacije, priopćilo je danas japansko veleposlanstvo u Zagrebu.

Odjel fizikalne medicine i rehabilitacije pri Klinici za traumatologiju osnovan je 1952. godine, a lani je pružio pomoć oko 120.000 pacijenata.

Zbog financijskih poteškoća klinika nije mogla zamijeniti veliki broj aparata koji su u uporabi preko dvadeset godina, te su vremenski dotrajali i kvarovi su česti.

Stoga je japanska Vlada odobrila sredstva za nabavu novih aparata koji bi poboljšali uvjete liječenja pacijenata i rada bolničkog osoblja na Traumi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ugovor o nabavi aparata će sutra, 6. listopada, u Klinici za traumatologiju potpisati japanski veleposlanik Kaname Ikeda i ravnatelj klinike Gojko Buljat.

Kroz svoj program pomoći japanska Vlada pomaže nevladinim udrugama, obrazovnim ustanovama, tijelima lokalne samouprave i javnim ustanovama u ostvarenju raznovrsnih razvojnih programa i zadovoljavanju najnužnijih potreba u obnovi i opremanju, stoji u priopćenju.

(Hina) pp/xmd ymd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara