Japanski premijer zajedno s Bushom hodočastio u Elvisov Graceland

Japanski premijer zajedno s Bushom hodočastio u Elvisov Graceland

JAPANSKI premijer Junichiro Koizumi, koji se nekoliko dana nalazi u službenom posjetu SAD, je jučer zajedno s predsjednikom Georgeom W. Bushom posjetio Graceland, imanje na kojem je živio Elvis Presley, legendarni kralj rocknrolla i jedna od najvećih ikona popularne kulture u 20. stoljeću.

Za japanskog državnika je ovo bilo ostvarenje dugogodišnjeg sna. 64-godišnji Koizumi, koji sa sedam godina starijom rock-legendom dijeli isti rođendan - 8. siječanj - bio je veliki poklonik rock-glazbe, a bio je i članom Presleyevog fan-kluba u Japanu.

Nakon što je dva dana u Washingtonu vodio važne razgovore vezane uz rat u Iraku, sjevernokorejsku nuklearnu krizu te razmimoilaženja SAD i Japana po pitanju uvoza govedine, Bush je svom gostu odlučio u petak ispuniti želju te ga dovesti u Memphis da posjeti Presleyevu kuću.

Uz Koizumija i Bush je bio prvi državnik koji je ikada posjetio to mjesto, na koje već godinama hodočaste milijuni Presleyevih fanova sa svih strana svijeta. Tamo su Koizumija, Busha te prvu damu SAD Lauru Bush ugostili Presleyeva udovica Priscilla i kći Lisa Marie.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koizumi je ovu prigodu iskoristio da još jednom svijetu pokaže pjevačko umijeće, pa je okupljene novinare zabavio vlastitom izvedbom nekih Elvisovih hitova. Koizumi je već ranije poznat po sličnim "coverima", a jedan od njih je bio i duet s Tomom Cruiseom.

Koizumi i Bush su, inače, svoj posjet Memphisu iskoristili i da bi odali počast ubijenom borcu za građanska prava Martinu Lutheru Kingu. To su učinili posjetom motelu na čijem je balkonu King ustrijeljen 1968. godine.

D.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara