Japanskog mornara nasmrt prebili na oproštajnom kick boxing turniru u njegovu čast

JAPANSKI mornar koji je htio napustiti elitnu mornaričku vojnu obuku, umro je nakon neslužbenog oproštajnog "rituala", u kojem se morao potući s 15 drugih ročnika.

On je na dotičnom turniru bio nokautiran te je nakon gotovo dva tjedna umro od posljedica ozljeda zadobivenih u borbi koja je trajala 15 rundi protiv jednog od 15 protivnika svake nove runde, prenosi Associated press.

"Mnogi će s pravom pomisliti kako je to bilo prebrutalno i potpuno nekorektno", kazao je japanski ministar obrane Yasukazu Hamada. On se obitelji umrlog 25-godišnjeg mladića ispričao i obećao punu istragu.

Brutalno nokautiran iako je jedva davao znakove života

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema prvim saznanjima, do kojih su japanski mediji došli preko anonimnog mornaričkog časnika, tu se radilo o grupnom zastrašivanju, a nesretni mornar je nakon deset rundi iscrpne borbe bio jedva živ. U četrnaestoj rundi, novi svježi protivnik svom ga je snagom nokautirao šakom, nakon čega je nesretni mladić pao u komu iz koje se više nije ni probudio.

Ostali ročnici nisu složni u zaključku nekih od njihovih kolega kako je takav ritual "lijep poklon pri odlasku", već ga smatraju brutalnim kažnjavanjem žrtve.

B.V.
Foto: wikipedia.org

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara