javna tribina o dubrovniku kao sveučilišnom središtu

U organizaciji Interuniverzitetskog centra Dubrovnik, te u suradnji s Institutom "Otvoreno društvo Hrvatska", danas je u Dubrovniku održana javna tribina o temi "Visoko obrazovanje u Dubrovniku". L

Na tribini je, uz ostalo, bilo govora o Dubrovniku kao budućem sveučilišnom gradu.

U vezi s tim predsjednik saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu dr. Hrvoje Kraljević rekao je da je ideja o Dubrovniku kao sveučilišnom središtu nastala 1999. Istaknuo je da bi ostvarenje te ideje trebalo promatrati kroz intenzivnu suradnju grada Dubrovnika, Dubrovačko-neretvanske županije i Republike Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Posebna pozornost u raspravi posvećena je budućem sveučilišnom objektu, za koji bi, rečeno je, trebalo iskoristiti prostor nekadašnje stare bolnice koja je u neposrednoj blizini dubrovačkoga povijesnog središta.

Javni arhitektonski urbanistički natječaj za zgradu stare bolnice trebao bi biti raspisan iduće godine.

Na današnjoj su tribini sudjelovali i akademik Ivo Šlaus, dekan Fakulteta za turizam i vanjsku trgovinu u Dubrovniku Đuro Benić, rektor Veleučilišta u Dubrovniku Mateo Milković, zamjenik dubrovačke gradonačelnice Frano Matušić, te član Županijskog poglavarstva Željko Peković.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara