Je li Šuica i dalje najmoćnija žena u Dubrovniku?

Foto: Zoran Kusalo (Cropix)

NATJEČAJ za 20-godišnu koncesiju nad plažom Sveti Jakov u Dubrovnik, ponovno je uzbudila duhove u Dubrovniku, a prema mišljenu mnogih Skupština Dubrovačko neretvanske županije koja bi u ponedjeljak trebala odlučiti o pobjedniku natječaja trebala bi dati odgovor i na pitanje koliko je danas moćna saborska zastupnica HDZ-a Dubravka Šuica koja je nekoć bila gradonačelnica Dubrovnika.

U Svetom Jakovu HDZ se veselio i plakao

Naime, atraktivna plaža u neposrednoj blizini stare gradske jezgre postala je nadaleko poznata i po rođendanskim tulumima bivše gradonačelnice Dubrovnika Dubravke Šuice, kao i po "oproštajnom tulumu" kada je HDZ  ondje "proslavio" izborni poraz u Gradu.

Objekt na plaži godinama je držao poduzetnik Blaženko Jelavić koji je jedno vrijeme imao županijsku koncesiju na plažu, no stupanjem na snagu zakona po kojem se koncesija ne može izdati bez razgraničenog pomorskog dobra nastavio je raditi bez županijske koncesije, ali uz blagoslov tadašnje gradonačelnice Šuice. Tada je gradska vlast zažmirila i nad bespravno sagrađenim objektima na plaži.

Bez garancije ocijenjen kao najbolji

Krajem studenog prošle godine objavljen je natječaj za koncesiju a tada su se javile dvije tvrtke i to ponovno Jelavić s tvrtkom Jelavić d.o.o. kao i Hemingway bar, a stručno tijelo za ocjenu ponuda za koncesije na pomorskom dobru procijenilo je kako je Jelavić dao - najbolju ponudu. No, konačna odluka bit će na vijećnicima Dubrovačko-neretvanske županije koji mogu prihvatiti ili odbaciti mišljenje stručne komisije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prema direktoru Hemingway bara Maria Kovačevića, vijećnici ne bi trebali imate dvojbe, odnosno ponuda Jelavića morala bi biti odbačena, a njegova prihvaćena.

Naime, Kovačević se žalio kako je Jelavić natječajnoj komisiji nije predao bankarsku garanciju kojom je trebao "pokriti" 9,91 milijun kuna što je obećao da će uložiti u plažu ako dobije natječaj. Uvidom u natječajnu dokumentaciju u to smo se i osobno uvjerili. Unatoč činjenici da Jelavić nije podnio valjanu dokumentaciju ipak je dobio zeleno svjetlo natječajne komisije.

HDZ i HSS ne žele još jedan skandal

Župan Dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić (HDZ) rekao je kako je primio mišljenje stručne komisije te naglašava kako će odluka biti na vijećnicima u ponedjeljak. Također upoznat je i s problemom garancije.

"U zapisniku s otvaranja ponuda je navedena primjedba predstavnika tvrtke Hemingway bar d.o.o. iz Opatije vezano uz pismo namjere banke za tvrtku Jelavić d.o.o. iz Dubrovnika", rekao je Dobroslavić što će svakako biti uzeto u obzir dodajući kako nije bilo političkog pritiska da baš Jelavić dobije koncesiju.

Neslužbeno doznajemo kako je i samom HDZ-u na jugu jasno da je u radu stručne komisije bilo propusta te će u želji da izbjegnu skandal vijećnici HDZ-a i HSS-a koji imaju većinu u Skupštini tražiti da se natječaj - ponovi. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara