Jedan grad, dva karnevala: Jakša Navigator predvodi alternativni karneval maskiran u Keruma!

Jedan grad, dva karnevala: Jakša Navigator predvodi alternativni karneval maskiran u Keruma!

Tekst: Dragan Miljuš
Foto: Index

SPLITSKI gradonačelnik Željko Kerum predao je ključeve grada maškarama i kolegi gradonačelniku Šjor Bepu Peguli, tj. Mucalu, koji će idućih osam dana biti glavna faca grada.

Kerum se namrštio kad mu je Bepo rekao: "Bivši gradonačelniče"

"Lipo izgleda, nadam se i da će lipo radit svoj posao", komentirao je kratko Kerum primopredaju. Ipak, malo se namrštio kad mu je Bepo rekao: "Bivši gradonačelniče". Trebao bi ubuduće bolje birati riječi.

"Gradonačelnik se sad može lijepo odmoriti dok mi vladamo", kazao je Kerumu novi splitski poteštat. Nevjerojatno, ali istinito, savjet je prihvaćen. "Ovih dana ću se malo odmoriti. Neću se maskirati, jer sam ionako izmaškaran. Nije me strah da će mi se paralelni krnjeval narugati, jer se meni stalno rugaju. Navikao sam na to, ne smeta mi", kazao je dobro raspoloženi Kerum, koji je jučer nije bio u tako slavljeničkom raspoloženju pa je opet našao dežurne krivce u novinarima.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li alternativni karneval spaliti Keruma kao krnju?

Dok se kod štandarca na Pjaci odvijala ceremonija primopredaje ključeva grada i podizanja karnevalske zastave, pojavili su se i maškare Udruge Splitski krnjeval, kojima je Kerum naprasno oduzeo organiziranje manifestacije, valjda u strahu da njega ne spale kao Krnju. Nije mu pomoglo, proradio je poznati splitski dišpet, tako da će ove godine Split imati dva karnevala - najmanje.

Dobro organizirani predvođeni Jakšom Navigatorom, koji se maskirao u - Keruma, napravili su šou na Pjaci, svega dvadesetak metara dalje od službene svečanosti. Koji ste vi, pitali su Jakšu novinari, a on ih je, poput stvarnog gradonačelnika, počastio biranim riječima. 

Središnje je pitanje tko će biti krnje. Hoće li alternativci spaliti Keruma? 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara